Kinesiologie is een vorm van natuurgeneeswijze, gebaseerd op spiertesten. Spieren slaan veel vormen van stress op. Hierdoor ontstaan blokkades in ons energiesysteem, die kunnen zorgen voor zowel fysieke, mentale als emotionele klachten. De spiertest helpt zowel bij het opsporen als het corrigeren hiervan. Dit werkt via het biofeedback systeem.

Wat kan Kinesiologie voor je doen?

Opsporen van oorzaken en corrigeren van onbalans bij:

  • Fysieke klachten
  • Burn-out
  • Stress
  • Vermoeidheid
  • Pijn in verschillende vormen
  • Voedingsproblemen (allergie, intolerantie)
  • Relationele problemen
  • Niet lekker in je vel zitten

Concreet:

Ik kan de voeding die je momenteel eet doortesten, alternatieven aanbieden en ook testen of er voedingssupplementen nodig zijn. 

Ik kan testen wanneer de onbalans van jouw (fysieke, mentale) klacht is ontstaan, zodat er dieper inzicht ontstaat en meer vitaliteit. 

Ik gebruik tijdens de sessies o.a. mijn kennis uit de fysiotherapie, voedingsleer en Oosterse meridiaanleer. 

Informeer naar een kennismakingssessie!  

Hoe werkt het biofeedbacksysteem ?

Spieren reageren via zenuwen en neurotransmitters op emoties en kunnen ons daardoor duidelijk maken waar en waarom de balans in ons lichaam verstoord is. Een spier geeft via een zenuwimpuls antwoord op vragen van de degene, die de kinesiologische test uitvoert. De spier reageert op een commando of vraag (is ook een commando) zwak of sterk. Hierdoor functioneert de spier als een soort communicatiemiddel.  

Bij een slecht-nieuwsgesprek geven we vaak aan: “gaat u eerst even zitten”. Dit doen we uit voorzorg om dat we weten dat ons spierstelsel reageert op deze negatieve mededeling. Iemand zou direct als een pudding in elkaar kunnen zakken. 

De gezondheidsdriehoek

Omdat de kinesiologietesten het denken en onze overtuigingen passeren, geeft Kinesiologie informatie uit diepere lagen in onszelf. Er worden relaties gelegd tussen aan de ene kant ervaringen en/of stress uit het verleden met aan de andere kant de ervaring in het heden. Kinesiologie geeft inzicht en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Fysiek: spanning of pijn, gewrichten, pezen, spieren, organen. 
Chemie: spijsvertering, voeding (allergie, intolerantie) omgevingsfactoren.
Mentaal/emotioneel: gedrag, verdriet, schuld, angst, emotionele-sociale, relationele spanning

Het model van de gezondheidsdriehoek laat de samenhang in ons zien tussen het fysieke, chemische en emotioneel/mentale veld. Als er een onbalans in een van de gebieden is, werkt dat altijd door op de andere gebieden. Voorbeelden: door een tekort aan vitamines of mineralen of verkeerde voeding kan emotionele stress ontstaan. Als iemand angstig is of stress ervaart zien we dat vaak ook terug in de houding. De schouders zijn opgetrokken en het hoofd is gebogen. Iemand maakt zich letterlijk en figuurlijk klein. Als deze houding een gewoonte wordt, kan dit ook fysieke klachten veroorzaken.